365 Capital heeft een minderheidsbelang verworven slaapspecialist Swiss Sense, de meerderheid van het familiebedrijf blijft in handen van de familie Diks. De investering zorgt ervoor dat Swiss Sense, na een enorme groei in de afgelopen 15 jaar, de internationale groeiambities en professionalisering van de onderneming nog verder kan versnellen.

“Swiss Sense is voor ons een goede en duurzame investering. Het bedrijf mag trots zijn op hun huidige positie, zeker in tijden als deze. Het is gezond en heeft grote kansen op toekomstige groei. Met hun visie en strategie kunnen we gezamenlijk de ambities realiseren”, aldus Boudewijn Molenaar, Managing Partner van 365 Capital en oprichter en voormalig Managing Partner van Gilde Buy Out Partners.

Lindenaar & Co trad op als adviseur van Swiss Sense en coördineerde het transactieproces, waaronder het voeren van de onderhandelingen en het coördineren van het due dilligence proces.

Profiel Swiss Sense
Profiel Swiss Sense

Swiss Sense is in 2005 opgericht door de familie Diks, die eerder al aan de basis stond van de stalen beddenfabrikant DICO en het nu beursgenoteerde bedrijf Beter Bed. De collectie van Swiss Sense wordt in Nederland, België, Duitsland en Oostenrijk via zo’n 100 winkels verkocht, daarnaast is de onderneming ook online sterk vertegenwoordigd. De ambitie is om in deze landen binnen enkele jaren marktleider te worden. Het bedrijf heeft bijna de gehele keten in eigen beheer: van het ontwerp, de productie, de verkoop in eigen winkels tot de levering en bijbehorende service.

Profiel 365 Capital
Profiel 365 Capital

365 Capital is een onafhankelijke private equity-firma die zich richt op middelgrote en goed gepositioneerde bedrijven met een sterke management team, en strategisch en operationeel opwaarts potentieel. De firma ondersteunt bedrijven onder meer actief bij het versnellen van de groei zodat waarde op lange termijn gerealiseerd kan worden.