IT-dienstverlener PQR fuseert met branchegenoot 2ML, waarmee een onderneming ontstaat met 160 personeelsleden. PQR is in 1990 (mede) opgericht door Rolf van Gameren.

Rolf van Gameren en Gilde Equity Management dragen het bedrijf over aan de huidige PQR-directeur Ronald Schaap en de twee directeur-eigenaren van 2ML, Daan Brenninkmeijer en Robin de Vries. Daarnaast is de investeringsmaatschappij Intersaction ingestapt als aandeelhouder.

Lindenaar & Co trad op als adviseur van het management PQR en management 2ML en coördineerde het gehele transactie proces, waaronder het opstellen van het informatie memorandum, het zoeken naar mogelijke investeerders, het structureren van de transactie, evalueren van de biedingen, due diligence coördinatie en assisteren in de finale onderhandelingen met betrekking tot de koop- verkoopovereenkomst en aandeelhoudersovereenkomst.

Profiel PQR
Profiel PQR

PQR (110 medewerkers) is een advies- en implementatiepartner voor moderne datacenter-, workspace- en cloudoplossingen. PQR levert haar diensten aan de top van het bedrijfsleven en non-profit organisaties zoals de ministeries van Defensie en Justitie en het Gemeentelijk Vervoerbedrijf in Amsterdam.

Profiel 2ML
Profiel 2ML

2ML (50 medewerkers) is gespecialiseerd op het gebied van IT, cloud- en managed services en mobile applications. 2ML levert onder andere de e-mailomgeving van de Amerikaanse tv- en filmproducent Warner Bros.

Profiel Intersaction
Profiel Intersaction

Intersaction is een investeringsmaatschappij die met eigen kapitaal en een lange termijn horizon investeert. Intersaction heeft een voorkeur voor niche en B2B ondernemingen met een omzet tussen de €5 en €50 miljoen.