Solarclarity heeft haar bestaande werkkapitaalfaciliteit bij Rabobank hernieuwd en uitgebreid en tevens bij Aegon Achtergestelde Leningen Fonds (“ALF”) additioneel groeikapitaal aangetrokken.

Lindenaar & Co heeft Solarclarity, een internationale zonnestroom specialist, begeleid bij het verkrijgen van een financiering die aansluit bij de groeiambities van de onderneming. Solarclarity is actief in de distributie van zonne-energie systemen, de realisatie en financiering van ‘rooftop’ projecten en de handel in en het management van zonnestroom middels het eigen ontwikkelde energiemanagementsysteem (software en hardware) BLIQ.

Na een competitief proces heeft huisbank Rabobank in combinatie met ALF de meest passende oplossing kunnen aanbieden aan Solarclarity. De financieringsfaciliteiten bieden voldoende ruimte om de leidende positie van Solarclarity in de toekomst verder uit te bouwen, waardoor gewerkt kan worden aan één van de belangrijkste veranderingen in de energiemarkt; de zon als grootste energiebron!

Lindenaar & Co heeft Solarclarity gedurende het gehele traject geadviseerd, inclusief de financiële analyse, het opstellen van het financieringsmemorandum, de structurering van de financiering, het benaderen van de juiste loketten bij de banken en alternatieve financiers als ook het uitonderhandelen van de voorwaarden.

Profiel Solarclarity
Profiel Solarclarity

Solarclarity is een internationale zonnestroom specialist, actief in de distributie van zonne-energie systemen, de realisatie en financiering van 'rooftop' projecten en de handel in en het management van zonnestroom. In de distributie van zonne-energie systemen voor woningen heeft Solarclarity in zowel Nederland als Vlaanderen samen met ruim 1.000 professionele klanten een marktaandeel van meer dan 10% veroverd. Ook levert Solarclarity steeds meer producten, engineering en financiering aan de grote zonne-energie installaties op bedrijfsdaken. Daarnaast heeft Solarclarity het totaalconcept BLIQ op de markt gebracht; een platform dat gebruikers in staat zal stellen om de voordelen in de elektriciteitsmarkt te benutten, die mogelijk zijn geworden door de ontwikkeling van zonne-energie, batterijtechnologie en energiemanagement. Deze spreiding van activiteiten heeft Solarclarity optimaal klaargemaakt voor de nieuwe energiewereld, waarin zonnestroom een dominante positie zal innemen.