Case study

Lindenaar & Co adviseert investeringsmaatschappij Gimv bij haar investering in Snack Connection, één van de marktleidende bedrijven in de notensector in de Benelux.

Lindenaar & Co heeft voor Gimv de notensector in kaart gebracht op basis van de investeringscriteria van Gimv. Uit dit marktonderzoek kwam Snack Connection duidelijk naar voren als beste overnamekandidaat, waarna Lindenaar & Co partijen aan elkaar gekoppeld heeft. Op basis van verkennende gesprekken bleken de wensen van de oprichters van Snack Connection zeer goed te matchen met de wensen van Gimv.

Lindenaar & Co heeft daaropvolgend Gimv ook bijgestaan bij de LOI onderhandelingen, het due diligence onderzoek en de finale onderhandelingen op basis waarvan Gimv haar investering in Snack Connection heeft gerealiseerd.

Wat we gedaan hebben

Target search

Op basis van onze kennis in de food sector, heeft Lindenaar & Co op verzoek van
Gimv uitgebreid marktonderzoek naar potentiële overnamekandidaten en add-on acquisitiemogelijkheden gedaan in de markt voor noten en aanverwante producten.

Matchmaking / Contact

Lindenaar & Co heeft contact gelegd met Snack Connection, waarna bleek dat er een goede match was tussen de behoeftes van de oprichters van Snack Connection en de wensen van Gimv.

LOI onderhandelingen

Op basis van financiële, operationele en strategische informatie van Snack Connection, heeft Lindenaar & Co Gimv bijgestaan in het uitbrengen van een indicatief investeringsvoorstel, op basis waarvan Gimv en Lindenaar & Co een intentieovereenkomst overeen hebben weten te komen met de aandeelhouders van Snack Connection.

Due diligence assistentie

Naast de benodigde due diligence adviseurs op boekhoudkundig, juridisch en operationeel gebied, heeft Lindenaar & Co specifieke analyses uitgevoerd en Gimv advies gegeven op belangrijke onderdelen van het due diligence onderzoek.

Finale onderhandelingen / SPA en SHA

Op basis van de due diligence uitkomsten en
de wensen van Gimv, heeft Lindenaar & Co in samenwerking met Gimv’s juridisch adviseurs Gimv bijgestaan in de finale onderhandelingen van de koop-verkoopovereenkomst (SPA) en de aandeelhoudersovereenkomst (SHA)

Gimv
Gimv

Gimv is een Europese investeringsmaatschappij met ruime ervaring in private equity en venture capital. Het bedrijf is genoteerd op Euronext Brussel en beheert ongeveer €1,6 miljard
(inclusief co-investeringspartnerships) aan investeringen in 50 portfoliobedrijven.

Gimv identificeert ondernemende en innoverende bedrijven met een groot groeipotentieel en begeleidt ze in hun transformatie tot marktleiders. De vier investeringsplatformen van Gimv zijn: Connected Consumer, Health & Care, Smart Industries en Sustainable Cities.

Snack Connection
Snack Connection

Snack Connection is in 2010 opgericht door Perry van Otterloo en Rens van Oostrum
en levert private label-oplossingen voor de Europese retail- en B2B-markt.

Snack Connection heeft een unieke positie en sterke klantenbasis in Nederland, beschikt over twee moderne productielocaties in Nederland en de organisatie bestaat uit ruim 100 medewerkers. Met haar brede aanbod van o.a. noten, pitten en zaden voorziet Snack Connection in de toenemende vraag naar gezonde voeding.