Gespecialiseerd in M&A en Debt Advisory

Met onze uitgebreide transactie ervaring in de verkoop en aankoop van bedrijven, alsmede het regelen van verschillende vormen van financiering, staan wij ondernemers, investeerders, familiebedrijven en directies bij in het realiseren van hun ambities. Wij zijn daarbij volledig onafhankelijk, verkopen geen andere producten of diensten en hebben geen ander belang dan het belang van onze klant.

Mergers & Acquisitions

Het verkopen of kopen van een bedrijf is een complex en tijdrovend proces, waar veel emoties, eisen en wensen bij komen kijken. Lindenaar & Co is gespecialiseerd in het op tijd signaleren van mogelijke deal issues en het zoeken naar oplossingen. Door creativiteit, kwaliteit en doorzettingsvermogen te combineren, streven wij ernaar om de beste deal voor onze klant te realiseren.

Sell-side

Lindenaar & Co heeft een uitgebreid track record in verkooptrajecten: van volledige of gelimiteerde veilingprocessen, tot één-op-één transacties.

Bij sell-side transacties gaat het vaak om waarde maximalisatie, maar tegelijkertijd weten we dat de “softe” elementen minstens net zo belangrijk zijn. Het gaat om de toekomst van u en uw bedrijf. Met een vertrouwenswaardige, nieuwe investeerder of eigenaar, die achter de strategieplannen staat en het beste pakket aan voorwaarden biedt.

Case study: M&A

Case study: Verkoop van belang in Aethon aan Mentha Capital

Buy-side

Aan de buy-side wordt Lindenaar & Co vaak betrokken vanaf het moment dat de zoektocht naar een geschikte overnamekandidaat begint. Er kan een specifieke overnamekandidaat op het oog zijn, of een buy-and-build strategie is één van de doelstellingen maar de kandidaten moeten nog gevonden worden. Een andere mogelijkheid is dat er vanuit een investeerder een specifieke interesse is om te investeren in een sector.

Wanneer er al een overnamekandidaat gevonden is, kunnen wij de executie van het koopproces begeleiden.

Case study: M&A

Case study: Gimv investeert in Snack Connection

Debt Advisory

Wij adviseren u graag bij het regelen van een financiering die de ruimte en flexibiliteit biedt om te kunnen ondernemen, die toekomstbestendig is en marktconforme voorwaarden kent. Startpunt zijn uw wensen en de karakteristieken van uw bedrijf. Met behulp van onze kennis van de markt en creativiteit zorgen wij vervolgens voor het optimale resultaat.

Acquisitiefinanciering

Zowel met financieringen van concrete overnames als bij meerjarige acquisitiestrategieën heeft Lindenaar & Co uitgebreide ervaring. Vaak is het arrangeren van een acquisitiefinanciering ook onderdeel van het succesvol afronden van een koopmandaat omdat de werkzaamheden bij een koopmandaat aanzienlijke overlap hebben met de werkzaamheden van een acquisitiefinanciering.

 

Herfinanciering

Bij het einde van de looptijd van een financiering wordt in de praktijk de herfinanciering vaak gestart vanuit de bestaande afspraken. Dit terwijl de wensen van de ondernemer en of de vereisten vanuit de financiers vaak veranderd zijn. Lindenaar & Co beoordeelt of de bestaande financiering nog marktconforme voorwaarden kent en assisteert bij het optuigen van een nieuwe toekomstbestendige financiering.

Case study: Debt Advisory

Case study: Herfinanciering en additionele groeifinanciering Swiss Sense

Groeifinanciering

Groei geeft energie, toch merken wij dat veel groeiende bedrijven moeite hebben met het verkrijgen van een financieringsstructuur die hen daadwerkelijk faciliteert in hun groeiambities. Veelal moet worden geïnvesteerd in de werkkapitaalbehoefte voordat de resultaatverbetering zorgt voor toename van de vrije kasstroom. Lindenaar & Co heeft veel ervaring met groeiende bedrijven en weet de vertaling te maken tussen de ambities van de ondernemer en het bedrijf en de denkwijze van financiers.

Case study: Debt Advisory

Case study: Herfinanciering en additionele groeifinanciering Netraco Groep

Kennis in de praktijk

Weten welke partijen al met ons in zee zijn gegaan?

transacties