Acht high-end optiekketens vormen samen de EyeCare Group met gezamenlijk circa 100 winkels en 600 medewerkers.

De Groep bestaat uit acht onafhankelijke familiebedrijven, namelijk Bril In Mode, Briljant Groep, City Lens groep, EyeCare, Iris Optiek, Saton Optiek, Van der Leeuw Optiek en Verhoeven Groep. De individuele bedrijven binnen de Groep gaan samenwerken met als doel hun bedrijven verder te professionaliseren en sterker te kunnen groeien. De Groep heeft de ambitie om marktleider te worden in het hogere segment van de Nederlandse optiek- en hoorbranche. Door de fusie is de groep in staat een synergievoordelen te realiseren

Rob van der Leeuw, eigenaar van Van der Leeuw Optiek en Non-Executive Director van EyeCare Groep licht toe: “Ik ben erg enthousiast over de toekomstige samenwerking tussen de gezamenlijke optiekbedrijven. EyeCare Groep is de eerste grote speler in het hogere segment van optiekbedrijven met een nationale dekking. Bovendien beschikt de Groep over de financiële middelen om uit te groeien tot een datagedreven organisatie met een volledig geïntegreerde omnichannel strategie. Uiteindelijk beogen we onze medewerkers kansen te bieden om hun vakkennis te vergroten, onze klanten premium oogzorg te laten ervaren en hen gepersonaliseerde en innovatieve producten te leveren. Naast organische groei zien we ook volop kansen om het aantal winkels verder uit te breiden door middel van acquisities.”

Lindenaar & Co trad op als adviseur van de acht optiekketens en coördineerde het gehele proces, waarbij ook werd gezocht naar een koper voor de EyeCare Groep.

Bril in Mode
Bril in Mode

Bril in Mode is een optiekketen met acht winkels in het oosten van Nederland

Briljant Groep
Briljant Groep

Briljant Groep is een optiekketen met acht winkels gevestigd in de provincies Gelderland, Brabant en Limburg.

City Lens
City Lens

City Lens is een optiekketen met vijf winkels in de omgeving Rotterdam en Den Haag.

EyeCare
EyeCare

EyeCare is een optiekketen met circa veertig winkels verspreid over heel Nederland.

Iris Optiek
Iris Optiek

Iris Optiek is een groep van vier winkels in en rondom Den Haag.

Van der Leeuw Optiek
Van der Leeuw Optiek

Van der Leeuw Optiek is de grootste en best presterende high-end optiek winkel van Nederland. De winkel is gevestigd in Delft.

Saton Optiek
Saton Optiek

Saton Optiek is een keten van zes optiekwinkels in de Randstad.

Optiek Verhoeven
Optiek Verhoeven

Verhoeven Groep is keten van circa dertig optiek- en hoorwinkels in de provincie Brabant.