Bolster Investment Partners heeft acquisitiefinanciering opgehaald bij Rabobank voor haar overname van Kwabo

Lindenaar & Co Corporate Finance heeft Bolster Investment Partners (“Bolster”) begeleid bij het verkrijgen van de financiering voor haar overname van Kwabo, een Europese marktleider in de productie en verkoop van kwalitatief hoogwaardige vloerbeschermingsmaterialen.

Na een grondig selectieproces werd Rabobank geselecteerd als de financier. Rabobank heeft de meest geschikte oplossing voorgesteld, met aantrekkelijke voorwaarden en een hoog niveau van flexibiliteit om de groei van Kwabo verder te ondersteunen.

Lindenaar & Co heeft Bolster gedurende het volledige financieringsproces bijgestaan. De taken omvatten onder meer het peilen van interesse bij financiële instellingen (zowel banken als private debt-fondsen), het opstellen van een informatiememorandum en financieel model, het ontwerpen van de financieringsstructuur, het voeren van onderhandelingen over de benodigde documentatie en het begeleiden van de afronding van de transactie.

Bolster Investment Partners
Bolster Investment Partners

Bolster Investment Partners is een flexibele, lange termijn investeerder. Bolster investeert voornamelijk in Nederlandse ondernemingen die niet-beursgenoteerd zijn, maar wel een bewezen bedrijfsmodel hebben. Bolster ondersteunt ondernemers in het realiseren van het volledige potentieel van hun onderneming, door als gelijkwaardige partners het verschil te maken. Sinds 1982 heeft Bolster als investeringsmaatschappij met meer dan 100 ondernemingen succesvol samengewerkt.

Kwabo
Kwabo

Kwabo, opgericht in 1991, is Europees marktleider in de productie en verkoop van kwalitatief hoogwaardige vloerbeschermingsmaterialen. Het familiebedrijf uit Volendam, opgericht door Jack Kwakman, biedt haar klanten een unieke combinatie van kwalitatief hoogwaardige producten tegen concurrerende prijzen. De non-woven afdekvliezen worden gefabriceerd van afvaltextiel uit de Vietnamese kledingindustrie, terwijl het zelfklevende afdekvlies ‘Topcoat’ uit gerecyclede PET-flessen vervaardigd wordt. Daarnaast importeert en verwerkt Kwabo ook hoogwaardige kartonnen stucloper uit Zweden en Finland.