Foreman Capital heeft een acquisitiefinanciering opgehaald bij BNP Paribas voor haar overname van THB Holding.

Lindenaar & Co Corporate Finance heeft Foreman Capital begeleid bij het verkrijgen van de financiering voor haar overname van THB Holding, het moederbedrijf van o.a. een producent en distributeur van hoogwaardige reinigingsapparatuur en een technische groothandel in pompen, druksystemen en leidingsystemen.

Na een competitief proces werd BNP Paribas gekozen als financier. BNP Paribas heeft de best passende oplossing geboden, met aantrekkelijke voorwaardes en maximale flexibiliteit voor de verdere uitrol van de groei- en buy-and-build strategie van THB Holding.

Lindenaar & Co heeft Foreman Capital begeleid gedurende het gehele financieringstraject. De werkzaamheden bestonden onder andere uit het verkennen van interesse bij financiers (zowel banken als private debt), het opstellen van een informatiememorandum, het structuren van de financiering en het voeren van de documentatieonderhandelingen.

Profiel THB Holding
Profiel THB Holding

THB Holding is het moederbedrijf van onder meer de ondernemingen DiBO en Van den Borne. DiBO produceert en distribueert (onderdelen voor) hoogwaardige reinigingsapparatuur. Van den Borne is een technische groothandel op het gebied van pompen, druksystemen en leidingsystemen. De onderneming, met een omzet van meer dan €50 miljoen, heeft negen vestigingen in Nederland, België en Duitsland en bedient vanuit deze vestigingen klanten door heel Europa.

Profiel Foreman Capital
Profiel Foreman Capital

Foreman Capital is een ondernemende investeringsmaatschappij gericht op groeiende winstgevende bedrijven in het MKB, die actief zijn in handel, dienstverlening, productie en e-commerce. Vanuit haar kantoren in Amsterdam en Kopenhagen ondersteunt het Foreman team al 25 jaar ondernemers, DGA’s en familiebedrijven in het realiseren van hun groeiambities en het verder professionaliseren van hun onderneming.