Global Mounts Group, portfolio onderneming van Foreman Capital, heeft acquisitiefinanciering opgehaald bij de Rabobank voor de overname van B-Tech.

Lindenaar & Co Corporate Finance heeft Foreman Capital en Global Mounts Group begeleid bij het verkrijgen van de financiering voor haar overname van B-Tech, een toonaangevend merk en leverancier van montageoplossingen voor audiovisuele apparatuur met wereldwijde verkoopkanalen.

Rabobank werd gekozen als financier door het aanbieden van de best passende oplossing, met aantrekkelijke voorwaardes en flexibiliteit voor de verdere uitrol van de groeistrategie van de groep.

Lindenaar & Co heeft Foreman Capital en de Global Mounts Group begeleid gedurende het gehele financieringstraject. De werkzaamheden bestonden onder andere uit het verkennen van interesse bij financiers (zowel banken als private debt), het opstellen van een informatiememorandum en financieel model, het structuren van de financiering en het voeren van de documentatieonderhandelingen.

Profiel Foreman Capital
Profiel Foreman Capital

Foreman Capital is een ondernemende investeringsmaatschappij gericht op groeiende winstgevende bedrijven in het MKB, die actief zijn in handel, dienstverlening, productie en e-commerce. Vanuit haar kantoren in Amsterdam en Kopenhagen ondersteunt het Foreman team al 25 jaar ondernemers, DGA’s en familiebedrijven in het realiseren van hun groeiambities en het verder professionaliseren van hun onderneming.

Profiel Global Mounts Group
Profiel Global Mounts Group

Global Mounts Group, gevestigd in Haarlem (NL), is een toonaangevend merk en leverancier van montageoplossingen voor alle AV- en IT-apparatuur en biedt een volledig assortiment oplossingen voor monitoren, pc's, laptops, tablets, tv's, LCD's en LFD's. Het bedrijf heeft een leidende positie in Europa met verkoopkantoren in Nederland, Duitsland en het VK.

Profiel B-Tech
Profiel B-Tech

B-Tech, gevestigd in Northamptonshire (VK), is een toonaangevend merk en leverancier van professionele AV-montageoplossingen die wereldwijd worden erkend vanwege hun betrouwbaarheid, robuustheid, eenvoudige installatie en ontwerpesthetiek. Het aanbod bestaat uit het volledige scala aan oplossingen voor videowalls met meerdere schermen, projectoren, digital signage, luidsprekers, tv's, lcd's en LFD's. Het bedrijf heeft een sterke kernmarkt in het VK en opereert vanuit meerdere locaties in Europa, Azië en de VS.