Lexar Partners heeft acquisitiefinanciering opgehaald bij DunPort Capital Management voor haar overname van PFM Intelligence Group.

Lindenaar & Co Corporate Finance heeft Lexar Partners begeleid bij het verkrijgen van de financiering voor haar overname van PFM, specialist in het meten en analyseren van bezoekersstromen en het leveren van communicatieoplossingen.

Na een competitief proces werd DCM gekozen als financier. DCM heeft de best passende oplossing geboden, met aantrekkelijke voorwaardes en maximale flexibiliteit voor de verdere uitrol van de groei- en buy-and-build strategie van PFM.

Lindenaar & Co heeft Lexar Partners begeleid gedurende het gehele financieringstraject. De werkzaamheden bestonden onder andere uit het verkennen van interesse bij financiers (zowel banken als private debt), het opstellen van een informatiememorandum en financieel model, het structuren van de financiering, het voeren van de documentatieonderhandelingen en begeleiding bij de afronding van de transactie.

Profiel Lexar Partners
Profiel Lexar Partners

Lexar Partners is een ondernemende investeringsmaatschappij gericht op groeiende winstgevende bedrijven die bijdragen aan de digitale transformatie. Vanuit haar kantoor in Laren ondersteunt het Lexar team ondernemers, DGA’s en familiebedrijven in het realiseren van hun groeiambities en het verder professionaliseren van hun onderneming.

Profiel PFM Intelligence Group
Profiel PFM Intelligence Group

PFM is een softwarebedrijf dat oplossingen biedt om informatie omtrent bezoekersstromen en -gedrag te verzamelen door hardware te combineren met state-of-the-art software. Door databronnen te combineren, biedt PFM inzichten aan haar klanten, resulterend in managementinformatie op strategisch, tactisch en operationeel niveau.
De gegevens worden verzameld via innovatieve sensoren door het meten van bezoekeraantallen, looproutes, interactie met werknemers, producten of diensten en Drive-thru (McDonalds, KC, Burger King, Starbucks enz.) bezoeken.

Profiel DunPort Capital Management
Profiel DunPort Capital Management

DunPort Capital Management is de toonaangevende aanbieder van niet-bancair corporate- en MKB-schuld op de Ierse markt en is een opkomende speler in het Britse en Nederlandse middensegment. DCM is opgericht in 2017 door de toenmalige senior executives van BlueBay Asset Management, Pat Walsh en Ross Morrow, die in 2013 met succes het eerste private debt fonds in Ierland hebben opgericht.