Op 19 april 2017 hebben Mediahuis NV en VP Exploitatie een openbaar bod uitgebracht op alle uitstaande aandelen Telegraaf Media Groep voor €6,00 per aandeel.

Op dat moment hadden Mediahuis en VP Exploitatie reeds ca. 60,0% van de aandelen TMG in handen. Op 16 juni 2017 heeft Mediahuis het bod gestand gedaan, na aanmelding van ca. 1,4% van de aandelen.

De Centrale Ondernemingsraad (COR) van TMG heeft een advies afgegeven waarin de COR het voornemen volgt om het bod van Mediahuis en VP Exploitatie op TMG te ondersteunen. De COR heeft met het Consortium van Mediahuis en VP Exploitatie en met TMG afspraken gemaakt die betrekking hebben op strategie, financieel beleid, onafhankelijke journalistieke positie, governance, personeel en medezeggenschap. Deze afspraken zijn in het position statement van TMG samengevat.

Lindenaar & Co heeft in deze transactie de COR geadviseerd bij de vergaande financiële, strategische en organisatorische analyse van het openbaar bod van Mediahuis en VP Exploitatie, als ook bij de afspraken die de COR heeft gemaakt met de bieders en TMG.

Profiel Telegraaf Media Groep
Profiel Telegraaf Media Groep

Telegraaf Media Groep N.V. (TMG) is één van de grootste Nederlandse mediabedrijven, met sterke merken als De Telegraaf, DFT, Telesport, Metro, Autovisie, Privé en VROUW; regionale dagbladen zoals het Noordhollands Dagblad en de Gooi- en Eemlander; digitale merken zoals GeenStijl, Dumpert en Gaspedaal; Classic FM en - via een strategische samenwerking met Talpa - de landelijke radiozenders Sky Radio, Radio Veronica, Radio 538 en Radio 10.

Profiel Mediahuis
Profiel Mediahuis

Mediahuis is een toonaangevende multimediagroep in België en Nederland. Mediahuis is in België uitgever van sterke nieuwsmerken als De Standaard, Het Nieuwsblad/De Gentenaar, Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg, en in Nederland van NRC Handelsblad, nrc.next en De Limburger. Mediahuis is actief op de markt van radio en televisie, exploiteert tal van digitale platformen, geeft magazines, gratis kranten en huis-aan-huisbladen uit en beschikt over audiovisuele productiebedrijven en drukkerijen.

Profiel VP Exploitatie
Profiel VP Exploitatie

VP Exploitatie is een onafhankelijke Nederlandse investeringsmaatschappij in eigendom van de familie Van Puijenbroek. Het bedrijf investeert in effecten, participaties, vastgoed en andere activa. De strategie van VP Exploitatie is gericht op investeringen in Nederlandse en Belgische ondernemingen.