Pimm Solutions, marktleider op het gebied van zakelijke attenties en geschenken, heeft Capital A aangetrokken als nieuwe meerderheidsaandeelhouder voor de volgende groeifase van het bedrijf

In de afgelopen tien jaar is Pimm Solutions uitgegroeid tot de marktleider op het gebied van zakelijke cadeaus voor werknemers en relaties van grotere organisaties. Klanten zijn onder meer de Politie, PostNL, Rabobank, Stedin en Nationale Nederlanden. Pimm levert hierbij meerwaarde door het centraliseren van deze aankopen viar één platform met employer-branded webshops en een verregaande integratie met purchase-to-pay en ERP systemen. In de komende jaren wenst de directie van Pimm Solutions, bestaande uit Rick van Nispen en Joost van Kalmthout, het bedrijf verder uit te bouwen en versneld internationale stappen te zetten. Hiervoor is gezocht naar een nieuwe partner met kapitaal en kennis om het bedrijf hierin bij te staan.

Rick van Nispen: “Pimm Solutions is ontzettend blij met het aantrekken van Capital A als nieuwe meerderheidsinvesteerder. Vanaf de eerste gesprekken hadden we een bijzonder goede klik en we zijn er van overtuigd dat Capital A de juiste partij is om ons te ondersteunen in de gewenste versnelling van onze groeistrategie door naast kapitaal ook netwerk en expertise te bieden.”

Lindenaar & Co trad op als adviseur van de aandeelhouders van Pimm Solutions en coördineerde het gehele transactieproces, waaronder het samenstellen van het informatie memorandum en financieel model, in kaart brengen van mogelijke investeerders, evalueren van biedingen, voeren van onderhandelingen en het coördineren van het due dilligence traject.

Pimm Solutions
Pimm Solutions

Pimm® is een platform voor zakelijke attenties en geschenken, zoals cadeaubonnen, bloemen, wijn, taart en andere attenties. Pimm® is gespecialiseerd in tailspend management: het bieden van een oplossing voor het besparen van indirecte proceskosten en het reduceren van het aantal leveranciers, door al deze aankopen te centraliseren naar één platform. Pimm® Solutions is één van de grootste zakelijke webshops van Nederland en heeft de afgelopen jaren zes FD Gazellen Awards, drie Deloitte Technology Fast-50 Awards en diverse andere onderscheidingen ontvangen. Het kantoor van Pimm® staat aan de Westblaak in hartje Rotterdam Centrum.

Capital A Investment Partners
Capital A Investment Partners

Capital A investeert vanuit Amsterdam en Antwerpen in ondernemingen in Nederland en België met een duidelijke groeihistorie. Naast een kapitaalsinvestering biedt het toegang tot een groot complementair netwerk, expertise op financieel en strategisch vlak en levert het waar nodig hands-on support bij bijvoorbeeld verdere overnames.