Craft Capital heeft een belang genomen in Vroom Funderingstechnieken, expert op het gebied van grote, complexe en specialistische funderingswerkzaamheden.

De familie Vroom, waarvan de tweede generatie nu aan het roer staat, gaat samen met Craft Capital het familiebedrijf uit 1962 verder laten groeien en haar positie in de markt verder versterken. De familie Vroom en management blijft actief betrokken, zowel als aandeelhouder als binnen de organisatie, waardoor de identiteit en continuïteit van het familiebedrijf behouden blijft.

Peter Vroom, algemeen directeur van Vroom Funderingstechnieken, is zeer enthousiast over de nieuwe samenwerking. “Craft Capital versterkt ons familiebedrijf en vult ons op vele vlakken uitstekend aan, wij kijken erg uit naar onze toekomstige samenwerking”. Craft Capital staat er voor dat Vroom Funderingstechnieken verder kan groeien en ontwikkelen door naast te investeren in nieuw, innovatief en duurzaam materieel ook te investeren in de ontwikkeling en het welzijn van haar medewerkers. Vroom Funderingstechnieken kan daarmee haar belangrijke positie op de Nederlandse funderingsmarkt verder uitbouwen.

Lindenaar & Co trad op als adviseur van Vroom Funderingstechnieken en coördineerde het gehele transactieproces, waaronder het samenstellen van het informatie memorandum en financieel model, in kaart brengen van mogelijke investeerders, evalueren van biedingen, voeren van onderhandelingen en het coördineren van het due dilligence traject.

Profiel Vroom Funderingstechnieken
Profiel Vroom Funderingstechnieken

Vroom Funderingstechnieken, opgericht in 1962 door de familie Vroom, is een allrounder in paalsystemen en prefab funderingsconstructies. Dankzij de brede expertise en jarenlange ervaring op funderingsgebied wordt Vroom Funderingstechnieken vaak in een vroegtijdig stadium betrokken bij complexe en specialistische funderingswerkzaamheden. Vroom Funderingstechnieken is nationaal en internationaal actief in verschillende sectoren, o.a. woningbouw, utiliteitsbouw, infra en energie.

Profiel Craft Capital
Profiel Craft Capital

Craft Capital is de investeringsmaatschappij van de familie Roerink en is opgericht door Gerjhan Roerink en Pieter Leyssius. Het fonds investeert in Nederlandse familiebedrijven om deze samen met de ondernemer verder te laten groeien. De familie Roerink is eigenaar van onder andere Zuivelhoeve en oud-eigenaar van Heks’nkaas.