Door de uitdagende omstandigheden in het retail landschap en tegenvallende verkopen, is Sissy-Boy in financieel zwaar weer gekomen. De aandeelhouders hebben daarom besloten om samen met Lindenaar & Co op zoek te gaan naar een nieuwe eigenaar voor  Sissy-Boy die bereid is om te investeren in de toekomstige groei van het merk. Ondanks de poging om tot een going-concern oplossing te komen, bleek een doorstart uiteindelijk de enige mogelijkheid.

Begin april heeft Sissy-Boy surseance van betaling aangevraagd, en op 13 april heeft Sissy-Boy alsnog een doorstart kunnen maken onder de leiding van het familiebedrijf Termeer Groep. Termeer Groep is het moederbedrijf van de schoenenketens Sacha en Manfield. Door het mode- en lifestyle merk Sissy-Boy toe te voegen aan hun portfolio, zal Termeer Groep zijn positie in de Nederlandse retail markt verder versterken.

Lindenaar & Co heeft de aandeelhouders van Sissy-Boy geadviseerd bij het onderzoeken van een going-concern oplossing en uiteindelijk de curator geadviseerd bij het mogelijk maken van een doorstart. De werkzaamheden bestonden onder andere uit het opstellen van een informatiememorandum, het zoeken naar kopers en het adviseren van de curator bij de doorstart.

Profiel Termeer Groep
Profiel Termeer Groep

Termeer Groep is een familiebedrijf, dat sinds 1909 actief is in de modewereld met het schoenenmerk Sacha. Ondertussen staat de vierde generatie aan het roer en is ook Manfield onderdeel van de groep.

Profiel Sissy-Boy
Profiel Sissy-Boy

Sissy-Boy is opgericht in 1982 door Michael Smit, die de eerste winkel in Zaandam opende. Ondertussen is Sissy-Boy uitgegroeid tot een mode- en lifestyle merk met 45 winkels in Nederland en België. Het assortiment van Sissy-Boy bestaat voornamelijk uit (private-label) kleding, woonaccessoires en persoonlijke verzorging voor vrouwen, mannen en kinderen.