Onafhankelijke investeringsmaatschappij Mentha Capital en Aethon, uitzender en detacheerder van studenten en young professionals, slaan de handen ineen voor een intensieve samenwerking.

Samen met Mentha Capital zal Aethon haar diensten in flexibele arbeid verder optimaliseren en uitbreiden. Als strategisch partner ziet Mentha Capital volop mogelijkheden voor Aethon als gevolg van verdere flexibilisering van de arbeidsmarkt en de specifieke vraag naar hoogopgeleiden in de zorg en (semi-) publieke sector.

Lindenaar & Co trad op als adviseur van Aethon en coördineerde het transactie proces, waaronder het zoeken naar mogelijke investeerders, opstellen van het informatie memorandum, evalueren van de biedingen, voeren van onderhandelingen en due diligence coördinatie.

Profiel Aethon
Profiel Aethon

Aethon is gespecialiseerd in het leveren van flexibel inzetbaar personeel bij voornamelijk zorginstellingen, gemeenten en woningcorporaties. Daarbij verbindt Aethon ambitieuze studenten en young professionals met opdrachtgevers en garandeert zo continuïteit, flexibiliteit en betaalbaarheid van personeelsbezetting. Aethon ontwikkelt en investeert in gerichte, praktische opleidingstrajecten voor werknemers en creëert daarmee een duurzame oplossing voor het verzorgen van een flexibele schil bij opdrachtgevers.

Profiel Mentha Capital
Profiel Mentha Capital

Mentha Capital is een onafhankelijke private equity maatschappij die zich richt op de mid-market in Nederland en Vlaanderen. Mentha investeert in gevestigde, middelgrote en winstgevende bedrijven die de ambitie hebben om te groeien over diverse assen: organische groei, expansie in nieuwe markten en/of via een buy-and-build-strategie. Daarbij stelt Mentha zich op als een pragmatische partner die de managementteams ondersteunt bij het waarmaken van deze ambitieuze businessplannen.