Swiss Sense heeft bij ABN AMRO haar bancaire faciliteiten geherfinancierd en tevens additionele groeifinanciering aangetrokken.

Lindenaar & Co heeft Swiss Sense, bekend van haar boxsprings, begeleid bij het verkrijgen van een financiering die aansluit bij de groeiambities van de onderneming. Swiss Sense is actief met eigen winkels in Nederland, België, Duitsland en Oostenrijk en heeft daarnaast eigen productiefaciliteiten in de Filipijnen.

Na een competitief proces is er besloten om ABN AMRO te kiezen als nieuwe huisbank. ABN AMRO heeft de beste oplossing aangeboden, de financieringsfaciliteiten bieden voldoende ruimte om te ondernemen en de groeiambities van Swiss Sense mogelijk te maken.

Lindenaar & Co heeft Swiss Sense gedurende het gehele traject geadviseerd, inclusief de financiële analyse, het opstellen van het financieringsmemorandum, de structurering van de financiering, het benaderen van de juiste loketten bij de banken als ook het uitonderhandelen van de voorwaarden. Door een goed samenspel tussen Swiss Sense, Lindenaar & Co en ABN AMRO is er sprake geweest van een bondig en soepel proces.

Profiel Swiss Sense
Profiel Swiss Sense

Swiss Sense is een top 3 retailer in de Nederlandse en Vlaamse beddenmarkt en één van de snelst groeiende nieuwe spelers op de Duitse beddenmarkt. Swiss Sense biedt hoge kwaliteit boxsprings, ledikanten, matrassen en bedlinnen. De onderneming had eind 2018 ongeveer 100 winkels verspreid over Nederland, België, Duitsland en Oostenrijk. Daarnaast heeft Swiss Sense in de Filipijnen haar eigen productiefaciliteiten, waar een groot deel van de producten wordt geproduceerd.