NewPort Capital heeft een belang genomen in Build Finance, een financier van huurwoningen van professionele vastgoedinvesteerders.

De investering zorgt ervoor dat Build haar ambitieuze groeistrategie kan versnellen en haar positie in de snelgroeiende markt van hypothecaire financiering voor professionele investeerders in verhuurde woningen verder versterken

Met NewPort aan boord is Build klaar voor de volgende fase van hun bedrijf. “Build is een prachtig bedrijf met een sterk en gecommitteerd team. Zij zijn erin geslaagd een welkom en efficiënt alternatief naast de grootbanken te realiseren. Hun maatschappelijke focus op sociale en middenhuur draagt daadwerkelijk bij aan het terugdringen van het woningtekort in dit segment. Wij zijn erg enthousiast over de groeimogelijkheden van Build en de samenwerking met het ondernemende en gedreven managementteam”, aldus Rob van der Laan, Managing Partner van NewPort Capital

Lindenaar & Co heeft de aandeelhouders van Build gedurende het gehele traject geadviseerd. De werkzaamheden bestonden onder andere uit het opstellen van een informatie memorandum, het structureren van de transactie, begeleiding bij het due diligence onderzoek en de finale onderhandelingen met betrekking tot de koop-verkoopovereenkomst.

Profiel Build Finance
Profiel Build Finance

Build is begin 2020 opgericht door een groep professionals met als doel om hypothecaire leningen van € 2 tot € 25 miljoen per transactie te verstrekken voor de financiering van betaalbare huurwoningen in Nederland. Het bedrijf slaat een unieke brug tussen enerzijds de financieringsvraag vanuit professionele vastgoedinvesteerders en anderzijds de wens vanuit institutionele beleggers om te beleggen in de huurwoningmarkt waarbij er een aantrekkelijk rendement wordt gegenereerd met een relatief laag risicoprofiel.

Profiel NewPort Capital
Profiel NewPort Capital

NewPort is een onafhankelijke participatiemaatschappij en richt zich op investeringen in gevestigde Nederlandse ondernemingen met een operationele jaarwinst van € 2 tot € 7 miljoen in de financiële dienstverlening, food, verpakkingen, maakindustrie en zakelijke dienstverlening.