PHC Group heeft Fa-Tech Diagnostics overgenomen, een ontwikkelaar, producent en leverancier van printoplossingen voor het labelen van patiëntmateriaal in diagnostische en onderzoekslaboratoria.

Door de overname van Fa-Tech door PHC Group kan Epredia, een dochteronderneming van PHC Group, een strategisch partnership aangaan met Fa-Tech en daarmee haar positie op het gebied van het labelen en volgen van patiëntmateriaal bij kankerdiagnostiek versterken. Fa-Tech heeft een geautomatiseerd systeem ontworpen dat de kans op fouten reduceert en meer informatie kan meegeven aan de label.

Lindenaar & Co trad op als adviseur van Fa-Tech en coördineerde het gehele transactieproces, waaronder het samenstellen van het informatie memorandum en financieel model, het structureren van de transactie, het coördineren van het due dilligence onderzoek en de finale onderhandelingen met betrekking tot de transactiedocumentatie.

Profiel Fa-Tech Diagnostics
Profiel Fa-Tech Diagnostics

Fa-Tech Diagnostics is een Nederlands-Italiaans bedrijf gespecialiseerd in de ontwikkeling van printoplossingen op cassettes voor diagnostische en onderzoekslaboratoria. Met een groot netwerk van distributeurs levert Fa-Tech aan laboratoria over de hele wereld.

Profiel PHC Group
Profiel PHC Group

PHC Group is een Japanse groep in de gezondheidszorg actief in meer dan 125 landen en met een focus op diabeteszorg, diagnostiek, biowetenschappen en IT in de gezondheidszorg. Tot haar dochterondernemingen behoren Ascensia, Epredia, PHCbi, Medicom en LSI Medience. Bij de totale groep zijn meer dan 9.800 mensen werkzaam en in 2020 had de groep een omzet van 306 miljard yen (meer dan €2,2 miljard).

Profiel Epredia
Profiel Epredia

Epredia is een Amerikaans bedrijf gefocust op kankerdiagnostiek. Het bedrijf is ontstaan vanuit de verkoop van de pathologische anatomie afdeling van Thermo Fisher Scientific aan PHC Group in 2019. Epredia is een wereldwijde leverancier van uitgebreide oplossingen op het gebied van pathologische anatomie, inclusief pathologische anatomie-instrumenten, objectglaasjes en consumables.