Technolab en Legiotec, vooraanstaande ondernemingen op het gebied van testen en inspecteren van lucht- en waterkwaliteit, hebben zich aangesloten bij Sansidor

De aandeelhouders van zusterorganisaties Technolab, een advies- en onderzoeksbureau voor drinkwatersystemen, luchtkwaliteit en binnenklimaat, en Legiotec, een specialist in legionellabeheersing en keerklepcontroles, hebben hun aandelen verkocht aan Sansidor Groep (“Sansidor”). De overname van Technolab en Legiotec past binnen de buy-and-build strategie van Sansidor om een nog sterkere positie te verwerven op het gebied van gebouw gerelateerde repeterende inspecties, adviezen en services in Nederland.

Michel van Veen: “Ik heb altijd ondernomen vanuit de inhoud van onze vakgebieden en hoe mooi is het dan om te zien dat Technolab en Legiotec worden ondergebracht bij een inhoudelijk sterke organisatie. We kwamen elkaar al tegen in de markt, in werkgroepen en in branchevereniging, maar nu voortaan als collega’s!”

Michel Capitein: “Natuurlijk is het na een lange periode van ondernemerschap spannend om je spreekwoordelijke kindje over te dragen. Maar met veel vertrouwen doe ik dat aan Sansidor. Een stabiele en snelgroeiende organisatie die dezelfde waarden hanteren als de manier waarop ik heb ondernomen de afgelopen decennia.”

Lindenaar & Co trad op als adviseur van de aandeelhouders van Technolab en Legiotec en coördineerde het gehele transactieproces, waaronder het samenstellen van het informatie memorandum en financieel model, in kaart brengen van mogelijke kopers, evalueren van biedingen, voeren van onderhandelingen en het coördineren van het due dilligence traject.

Technolab en Legiotec
Technolab en Legiotec

Technolab is een gerenommeerd (drink)water en luchtkwaliteit advies- en onderzoeksbureau. Het bedrijf heeft een indrukwekkende staat van dienst opgebouwd in het analyseren en verbeteren van drinkwatersystemen, luchtkwaliteit en binnenklimaat. Zusterorganisatie Legiotec is gespecialiseerd in keerklepcontroles en het verzorgen van aanpassingen aan (drink)waterinstallaties. Legiotec heeft een uitstekende reputatie opgebouwd op het gebied van het voorkomen en beheren van legionellabesmettingen, wat van cruciaal belang is voor de volksgezondheid. Deze aanwinst versterkt de mogelijkheid van Sansidor om end-to-end waterbeheersoplossingen aan te bieden aan klanten in heel Nederland.

Sansidor en HC Partners
Sansidor en HC Partners

Sansidor is een snelgroeiend netwerk van bedrijven op het gebied van testen, inspecteren en services (TIS). Ze richten zich voornamelijk op veiligheid, gezondheid en duurzaamheid. Veel van de diensten hebben een repetitief karakter en zijn gericht op gebouwen en ruimtes waar mensen wonen, werken of verblijven. Sansidor groeit door het toevoegen van ondernemingen die een forse mate van zelfstandigheid behouden. Sansidor is een investering van HC Partners en haar motto luidt: “Ensuring a safe and healthy environment.”