Broad Horizon heeft, samen met haar investeerder EMK Capital een meerderheidsbelang genomen in DataManagement Professionals (“DMP”), een aanbieder van diverse DataManagement-as-a-Service oplossingen voor de opslag, beschikbaarheid en het beheer van grote hoeveelheden data.

De overname van DMP past binnen de buy-and-build strategie die Broad Horizon hanteert. Door de overname van DMP vult Broad Horizon haar productportfolio aan met een geavanceerd en volledig beheer opslag, back-up, en datamanagementplatform.

Lindenaar & Co trad op als adviseur van DMP en coördineerde het gehele transactieproces, waaronder het samenstellen van het informatie memorandum en financieel model, in kaart brengen van mogelijke kopers, evalueren van biedingen en het coördineren van het due dilligence traject.

Profiel DataManagement Professionals
Profiel DataManagement Professionals

DMP, opgericht in 2007 en gevestigd te Zeist, biedt diverse DataManagement-as-a-Service oplossingen voor de opslag, beschikbaarheid en het beheer van grote hoeveelheden data, on-premises of in de cloud. DMP heeft een sterke positie in Nederland, Duitsland, België, Spanje, Denemarken en de UK. De onderneming heeft meer dan 60 medewerkers, bedient meer dan 300 organisaties op basis van 10 datacenters verdeeld over vier continenten.

Profiel Broad Horizon
Profiel Broad Horizon

Broad Horizon is een van de grotere Nederlandse data, business applicaties, managed hosting- en cloudbedrijven. Andere bedrijven die onder Broad Horizon vallen, zijn managed hostingprovider True en dataspecialisten Cmotions en Underlined. Broad Horizon is specialist op het gebied van het volledige Microsoft-platform, waaronder ERP-, CRM-, de moderne werkplek en alle clouddiensten vallen. Bij Broad Horizon zijn circa 500 mensen werkzaam. Het bedrijf is gevestigd in Amsterdam, Hilversum, Nieuwegein, Maastricht, Amersfoort en Gent.

Profiel EMK Capital
Profiel EMK Capital

EMK Capital is een hands-on investeringsmaatschappij uit het Verenigd Koninkrijk. EMK Capital focust zich op de sectoren business services, consumenten en industrie. De investeringsmaatschappij beheert £1,5 miljard in haar tweede fonds.