Fortino Capital Partners verbreedt haar expense management portfolio met de overname van Declaree, de succesvolle, innovatieve en sterkgroeiende lokale leider in digitaal beheer van reis- en onkosten.

Fortino Capital Partners verbreedt haar expense management portfolio met de overname van Declaree, de Nederlandse innovatieve en hard groeiende lokale leider in digitaal beheer van reis- en onkosten. Eerder investeerde Fortino Capital Partners al in MobileXpense in België en eBuilder Travel in Zweden. Beide bedrijven zijn actief in expense management en focussen zich voornamelijk op multinationals en overheidsorganisaties die voor hun wereldwijde operaties in diverse landen aan verschillende en vaak complexe regelgeving dienen te voldoen. Fortino Capital zet met Declaree haar Europese ambities verder om een pan-Europese expense management groep neer te zetten. Declaree complementeert Fortino Capital’s portfolio verder, zowel op vlak van geaddresseerde klanten segmenten als op vlak van geografie, resulterend in een groep met 150 FTEs die meer dan 1,000 klanten bedient.

Lindenaar & Co trad op als adviseur van Declaree en coördineerde het transactie proces, waaronder het zoeken naar mogelijke investeerders, opstellen van het informatie memorandum, evalueren van de biedingen, voeren van onderhandelingen en due diligence coördinatie.

Profiel Declaree
Profiel Declaree

Declaree biedt een digitale oplossing voor expense management. Het Nederlandse bedrijf heeft kantoren in Rotterdam en Berlijn. Declaree werd opgericht in 2014 door Bas Janssen, Bart Jochems en Jasper Spoor en heeft meer dan 750 klanten verspreid over voornamelijk Nederland en Duitsland. Declaree levert haar oplossing aan zowel grote klanten zoals KLM, KPMG, KPN, Hunter Douglas en Schiphol als een grote groep MKB bedrijven.

Profiel Fortino Capital Partners
Profiel Fortino Capital Partners

Fortino Capital Partners is een investeringsmaatschappij, opgericht in 2013, en wordt geleid door Duco Sickinghe, Renaat Berckmoes en Matthias Vandepitte. Fortino Capital investeert in innovatieve bedrijven. Fortino beheert een venture capital fonds van 80 miljoen euro en een digitaal groeifonds van 200 miljoen euro, met een focus op software en digitale transformatie. De investeringsportfolio van Fortino Capital bestaat onder andere uit MobileXpense, Dobco Medical Systems, LetsBuild, Teamleader, Bloomon.

Profiel MobileXpense
Profiel MobileXpense

MobileXpense is een toonaangevende leverancier van Global Travel Expense Management oplossingen voor grote multinationals en overheidsorganisaties. De uniek flexibele SaaS-oplossing van MobileXpense vereenvoudigt een complex en vaak tijdrovend proces voor zakenreizigers, HR-afdelingen en boekhoudafdelingen over de hele wereld. DMobileXpense bedient meer dan 1,2 miljoen eindgebruikers in meer dan 100 landen voor klanten als Bridgestone, Canon, BCD Travel, etc.