EMK Capital heeft een belang genomen in de nieuw gevormde EyeCare Group, een high-end optiekketen met circa 100 winkels in Nederland.

De Groep bestaat uit een fusie 8 onafhankelijke familiebedrijven, te weten, Bril In Mode, Briljant Groep, City Lens groep, EyeCare, Iris Optiek, Saton Optiek, Van der Leeuw Optiek en Verhoeven groep. De individuele bedrijven binnen de Groep gaan samenwerken met als doel hun bedrijven verder te professionaliseren en sterker te kunnen groeien. De Groep heeft de ambitie om marktleider te worden in het hogere segment van de Nederlandse optiek- en hoorbranche. Naast de te behalen synergievoordelen zorgt de overname ervoor dat de EyeCare Groep een professionaliseringslag kan maken op het gebied van digitalisering en innovatie.

Rob van der Leeuw, voormalige eigenaar van Van der Leeuw Optiek en Non-Executive Director van EyeCare Groep licht toe:
“Ik ben erg enthousiast over de toekomstige samenwerking tussen de gezamenlijke optiekbedrijven, het management en EMK Capital. EyeCare Groep is de eerste grote speler in het hogere segment van optiekbedrijven met een nationale dekking. Bovendien beschikt de Groep over de financiële middelen om uit te groeien tot een datagedreven organisatie met een volledig geïntegreerde omnichannel strategie. Uiteindelijk beogen we onze medewerkers kansen te bieden om hun vakkennis te vergroten, onze klanten premium oogzorg te laten ervaren en hen gepersonaliseerde en innovatieve producten te leveren. Naast organische groei zien we ook volop kansen om het aantal winkels verder uit te breiden door middel van acquisities.”

Lindenaar & Co heeft de aandeelhouders van de acht ondernemingen gedurende het gehele overnametraject geadviseerd. De werkzaamheden bestonden onder andere uit het opstellen van een informatie memorandum, het structureren van de transactie, begeleiding bij het (vendor) due diligence onderzoek en de finale onderhandelingen met betrekking tot de koop- en verkoopovereenkomst.

 

EyeCare Group
EyeCare Group

EyeCare Groep is een nieuw bedrijf bestaande uit 8 high-end retail optiekbedrijven en hoorwinkels met gezamenlijk circa 100 winkels en 600 medewerkers in een groot deel van Nederland.

EMK Capital
EMK Capital

EMK Capital is een hands-on investeringsmaatschappij uit het Verenigd Koninkrijk. EMK Capital focust zich op de sectoren business services, consumenten en industrie. De investeringsmaatschappij beheert £1,5 miljard in haar tweede fonds.