Ober Scharrer Gruppe heeft, samen met haar investeerder Nordic Capital een meerderheidsbelang genomen in Eyescan, een zelfstandige en snelgroeiende groep van oogklinieken met acht klinieken in Nederland.

Door samen te gaan met Ober Scharrer Gruppe kan Eyescan de kwaliteit van de oogzorg blijven verbeteren. Het doel voor de komende jaren is om de positie van Eyescan als aanbieder van hoogwaardige oogzorg in Nederland verder uit te bouwen.

Lindenaar & Co trad op als adviseur van Eyescan en coördineerde het gehele transactieproces, waaronder het prepareren van het informatie memorandum en financieel model, zoeken naar mogelijke kopers, evalueren van biedingen, voeren van onderhandelingen en de coördinatie van het due diligence traject.

Profiel Eyescan
Profiel Eyescan

Eyescan, opgericht in 1999, is uitgegroeid tot een toonaangevende groep van oogklinieken verspreid over acht klinieken in Nederland. Eyescan biedt zowel verzekerde als onverzekerde oogzorg, van uiteenlopende oogaandoeningen tot refractiechirurgie. Eyescan onderscheidt zich in kwaliteit, efficiëntie en korte wachttijden.

Profiel Ober Scharrer Gruppe
Profiel Ober Scharrer Gruppe

Ober Scharrer Gruppe (OSG), opgericht in 1982, is een toonaangevende groep van klinieken op het gebied van oogzorg in Duitsland. Met meer dan 90 locaties in Duitsland heeft OSG een landelijke dekking. OSG biedt diagnose, chirurgie en niet-invasieve behandelingen op gebied van oogaandoeningen.

Profiel Nordic Capital
Profiel Nordic Capital

Nordic Capital is een leidende, van origine Scandinavische investeerdermaatschappij in de gezondheidszorg. Daarnaast focust Nordic Capital zich op investeringen in technologie & betalingen, financiële diensten, consumenten en industriële goederen & diensten. Nordic Capital beheert momenteel ongeveer €4.3 miljard aan investeringen in 37 participaties.