Nordian Capital heeft een meerderheidsbelang genomen in J-Club International Holding (“J-Club”), Europees marktleider op het gebied van private label bijouterieën, mode accessoires en wenskaarten. De oprichters houden een substantieel minderheidsbelang en gaan zich samen met het management en Nordian Capital de komende jaren richten op de groeistrategie van J-Club: internationale groei en uitbreiding van de dienstverlening aan retailers met aanvullende productcategorieën.

Lindenaar & Co trad op als adviseur van J-Club bij het voltooien van de transactie. De werkzaamheden van Lindenaar & Co bestonden o.a. uit het adviseren in de (finale) onderhandelingen en discussies met Nordian, het ondersteunen van J-Club tijdens de eerste lockdown i.v.m. Covid-19 en het adviseren van J-Club in het financieringsproces om tot closing te kunnen komen.

Profiel J-Club
Profiel J-Club

J-Club International Holding, opgericht in 2010, is Europees marktleider op het gebied van private label bijouterieën, mode accessoires en wenskaarten middels haar shop-in-shop concept. Meer dan 1200 medewerkers verzorgen het assortiment in ruim 12.500 winkels voor meer dan 40 retailers in 25 EU-landen. Samen met haar retailpartners werkt J-Club maar aan één gemeenschappelijk doel: loyale en tevreden klanten

Profiel Nordian Capital
Profiel Nordian Capital

Nordian Capital is een onafhankelijke Nederlandse private equity investeerder, gericht op het vergroten en versnellen van de groei van ondernemingen. Opgericht in 2014, heeft Nordian inmiddels aan meer dan 30 bedrijven bijgedragen als kritisch en betrokken investeringspartner. Nordian Capital biedt proactief ondersteuning op het gebied van strategie, financiering of fusies & overnames. Daarbij gaat Nordian niet op de stoel van het management zitten, zodat de ondernemers kunnen blijven doen waar ze het beste in zijn: ondernemen.