Op 18 juli 2017 heeft Telegraaf Media Groep (“TMG”) bekend gemaakt dat zij Keesing Media Group (“KMG”) verkoopt aan Ergon Capital Partners III (“Ergon”).

TMG blijft als aandeelhouder betrokken en neemt in het nieuwe partnership een belang van 30%. De overeengekomen ondernemingswaarde voor KMG bedraagt €150 miljoen.

De Centrale Ondernemingsraad (“COR”) van TMG en de Ondernemingsraad van KMG hebben gezamenlijk een positief advies afgegeven waarin de COR het voornemen volgt de aandelen KMG te verkopen aan Ergon, alsmede de financiering hiervoor aan te trekken en de heer Philip Alberdingk Thijm aan te stellen als directeur van KMG.

Lindenaar & Co heeft in deze transactie de COR en de OR van KMG geadviseerd bij de uitgebreide analyse van financiële, strategische en organisatorische gevolgen van de transactie en de beoordeling van de financiering.

Profiel Telegraaf Media Groep
Profiel Telegraaf Media Groep

Telegraaf Media Groep N.V. (TMG) is één van de grootste Nederlandse mediabedrijven, met sterke merken als De Telegraaf, DFT, Telesport, Metro, Autovisie, Privé en VROUW; regionale dagbladen zoals het Noordhollands Dagblad en de Gooi- en Eemlander; digitale merken zoals GeenStijl, Dumpert en Gaspedaal; Classic FM en – via een strategische samenwerking met Talpa – de landelijke radiozenders Sky Radio, Radio Veronica, Radio 538 en Radio 10.

Profiel KMG
Profiel KMG

Keesing Media Group is de grootste uitgeverij in Europa op het gebied van puzzeltijdschriften. KMG heeft een sterke marktpositie in Nederland en andere Europese landen, waaronder Frankrijk, België en Denemarken. In totaal kennen de puzzelbladen een oplage van 86 miljoen per jaar en in 2016 boekte KMG een EBITDA van €21,5 miljoen op een omzet van €72,9 miljoen.

Profiel Ergon
Profiel Ergon

Ergon Capital Partners is een mid-market private equity investeringsmaatschappij, gefinancierd door Sienna Capital, een dochterbedrijf van Groupe Bruxelles Lambert (“GBL”), en andere institutionele investeerders. In zijn derde fonds beheert Ergon EUR 500 miljoen activa. Ergon is een belegger, die “geduldig en vriendelijk kapitaal” verschaft aan ondernemers en managers die kapitaal en industriële oplossingen nodig hebben om de groei van hun bedrijven te versnellen.