De aandeelhouders van Qare Nederland, een private uitvoerder en full-service partner op gebied van duurzame inzetbaarheid, arbodienstverlening en sociale zekerheid,  hebben hun aandeelkapitaal verkocht aan HCS, een dochteronderneming van Nationale Nederlanden (“NN”).

De overname van Qare past binnen de strategie van HCS om haar positie te versterken op het gebied van arbodienstverlening en sociale zekerheid. Qare’s intermediaire labels, Incomfort Assuradeuren en Flexcom4, worden overgenomen door Zicht (een andere dochteronderneming van NN). Zicht kan hiermee haar dienstverlening aan klanten verbreden en zich verder verdiepen in haar specialisme Inkomensverzekeringen.

Lindenaar & Co trad op als adviseur van Qare en coördineerde het gehele transactieproces, waaronder het samenstellen van het informatie memorandum en het financiële model, het structureren van de transactie, het coördineren van het due dilligence onderzoek en de finale onderhandelingen met betrekking tot de transactiedocumentatie.

Profiel Qare
Profiel Qare

Qare is opgericht in 2011 en gegroeid tot een private uitvoerder en full-service partner op het gebied van duurzame inzetbaarheid, arbodienstverlening en het eigenrisicodragerschap voor sociale zekerheid. Met 8 labels en circa 200 medewerkers verleent Qare dienstverlening gedurende de gehele periode dat de werkgever verantwoordelijk wordt gehouden voor de vitaliteit, gezondheid, verzuim en re-integratie van (ex-)medewerkers.

Profiel HCS
Profiel HCS

HCS is een dienstverlener op het gebied van risico- en casemanagement voor verzuim en arbeidsongeschiktheid. HCS is ontstaan in 2021 door een fusie van Human Capital Scan, Human Capital Alert en Keerpunt. Met haar ruim 250 medewerkers bedient HCS klanten op het gebied van duurzame inzetbaarheid, sociale zekerheid, verzuim en opleidingen rondom deze onderwerpen.

Profiel Zicht
Profiel Zicht

Zicht, risico- en verzekeringsadviseurs, is een assurantiekantoor met meer dan 400 medewerkers en vestigingen in heel Nederland. Met ruim 100 jaar ervaring op zak adviseert Zicht zakelijke en particuliere klanten over de volle breedte van hun risico’s.