De aandeelhouders van Strypes Nederland hebben 100% van hun aandelenkapitaal verkocht aan ICT Group (“ICT”).

Door middel van deze acquisitie verstevigd ICT haar positie in de Infrastructuurmarkt in Nederland qua schaalgrootte, producten en aanvullende expertise. Strypes heeft een dochteronderneming in Portugal, Strypes Technical Software Unipessoal LDA Portugal, die ICT voorziet van een nieuwe nearshoring-locatie.

Lindenaar & Co heeft de aandeelhouders van Strypes gedurende het gehele overnametraject geadviseerd. De werkzaamheden bestonden onder andere uit het opstellen van een informatie memorandum, het structureren van de transactie, begeleiding bij het due diligence onderzoek en de finale onderhandelingen met betrekking tot de koop-verkoopovereenkomst.

Profiel Strypes
Profiel Strypes

Strypes, opgericht in 2011 en gevestigd in Leersum (Nederland) en Lissabon (Portugal) is gespecialiseerd in dienstverlening op het gebied van technische en industriële automatisering. Het bedrijf opereert voornamelijk in de transport- en infrastructuurmarkt en is daarnaast actief in de markten Life Sciences, High Tech, Industrie en Utilities. In 2017 richtte Strypes een nearshoring-kantoor op in Portugal dat voornamelijk ontwikkelings- en engineeringactiviteiten biedt alsmede een waardevolle toegang verschaft tot de Portugese arbeidsmarkt met hoogopgeleide technici.
De combinatie van marktkennis, hoogopgeleide specialisten en technologie focus stelt Strypes in staat om "best in class" oplossingen aan haar klanten aan te bieden voor complexe technologische uitdagingen.

Profiel ICT Group
Profiel ICT Group

ICT Group is een toonaangevende leverancier van industriële technologische oplossingen en diensten. ICT biedt hoogwaardige technologische oplossingen op het gebied van informatie en communicatie technologie en bedient verschillende sleutelindustrieën, namelijk Automotive & Mobiliteit, Water & Infrastructuur, Food, Chemie & Farma, Transport & Logistiek, Healthcare, High Tech, Energie en Machinebouw. Enkele dochterondernemingen van ICT zijn Attitude, InTraffic en INNOCY. ICT heeft meer dan 1400 professionals in dienst en is voornamelijk actief in Europa en de VS vanuit verschillende locaties in Nederland, Duitsland, Zweden en Bulgarije.