Excellent Clinics heeft een meerderheidsbelang verworven in de Da Vinci Kliniek, om het innovatieve concept van medisch specialistische wondbehandelingen en hyperbare geneeskunde toegankelijk te maken voor patiënten in heel Nederland.

Excellent Clinics wil expertisecentra opzetten in het hele land, die hoog-complexe medische zorg bieden volgens het zorg-concept van de Da Vinci Kliniek. Excellent Clinics deelt daarbij haar expertise en data met samenwerkende ziekenhuizen en medisch specialisten, met als doel om gezamenlijk de patiëntenzorg te verbeteren en uitkomsten inzichtelijk te maken.

Lindenaar & Co trad op als adviseur van de aandeelhouders van Da Vinci Kliniek en coördineerde het transactieproces, waaronder het structureren van de transactie, evalueren van de biedingen, due diligence coördinatie en assisteren in de finale onderhandelingen met betrekking tot de koop- verkoopovereenkomst en aandeelhoudersovereenkomst.

Profiel Da Vinci Kliniek
Profiel Da Vinci Kliniek

Da Vinci Kliniek is het expertisecentrum voor complexe wondgenezing en een kliniek voor hyperbare geneeskunde. Door haar centrale rol in de keten en samenwerking met het ziekenhuis, de medische specialist en de eerste lijn, is de Da Vinci Kliniek in staat om met de nieuwste en meest effectieve therapieën en deskundig opgeleide professionals de regie te voeren over de genezing van patiënten met complexe en chronische wonden. Door de specifieke werkwijze van de Da Vinci Kliniek wordt de duur van het bestaan van de wond fors verminderd, met een significant hoger aantal patiënten dat geneest.

Profiel Excellent Clinics
Profiel Excellent Clinics

Excellent Clinics is een initiatief van zorgondernemer Mike van Woensel, die als oprichter van de Eurocept groep al jarenlang actief is om waardevolle zorgconcepten uit te bouwen. Zo werkt het door hem opgerichte Eurocept Homecare intensief samen met ziekenhuizen en medisch specialisten aan het verplaatsen van complexe ziekenhuiszorg naar de patiënt thuis. Kortom, het ‘Ziekenhuis Thuis’ onder regie van de medisch specialist. Sinds 2014 investeert Gimv NV in Eurocept en zij participeert nu ook samen met Mike van Woensel in de activiteiten van Excellent Clinics.

Profiel Gimv
Profiel Gimv

Gimv is een Europese investeringsmaatschappij met ruime ervaring in private equity en venture capital. Het bedrijf is genoteerd op Euronext Brussel en beheert ongeveer €1,6 miljard (inclusief co-investeringspartnerships) aan investeringen in 50 portfoliobedrijven. Gimv identificeert ondernemende en innoverende bedrijven met een groot groeipotentieel en begeleidt ze in hun transformatie tot marktleiders.