Louwman Group heeft een minderheidsbelang genomen in Mobility Invest Group (“MIG”) om de samenwerking te versterken en de groei van MIG, de uitrol van haar Mobility as a Service (“MaaS”) propositie, te versnellen.

De feitelijke samenwerking van Louwman Group en MIG is gestart in 2019 en zal door de participatie in een versnelling komen. MIG en Louwman werken momenteel samen aan de meest complete MaaS propositie met elektrische deelauto’s in Amersfoort en Hengelo.

Lindenaar trad op als adviseur van MIG en coördineerde het gehele transactieproces, waaronder het opstellen van het informatie memorandum en financieel model, evalueren van biedingen, voeren van onderhandelingen en de coördinatie van het due diligence traject.

Profiel Mobility Invest Group
Profiel Mobility Invest Group

Mobility Invest Group is al meer dan tien jaar actief in de wereld van mobiliteit en opereert vanuit verschillende ondernemingen in de mobiliteitssector, zoals bijvoorbeeld Mobiliteitsfabriek, Reisbalans en TripKey.

MIG maakt alle vormen van vervoer toegankelijk met één kaart of app, en zorgt daarmee dat klanten zorgeloos van A naar B kunnen reizen. MIG heeft zich de afgelopen jaren bewezen in de markt met 150.000 kaarthouders en miljoenen jaarlijkse reisbewegingen. MIG werkt actief samen met onder andere Shuttel-PON, NS, GVB, RET en Qbuzz en integreert mobiliteit van ketenpartners zoals TLS, OV-fiets, Uber, Q-Park, Yellowbrick, Travelcard, Greenwheels, Car2go en Tripmanager.

Profiel Louwman Group
Profiel Louwman Group

Louwman Group is een familiebedrijf, opgericht in 1923, en behoort met ruim 80.000 autoverkopen per jaar tot de grootste automotive bedrijven in Europa.

Louwman Group biedt zowel personenauto’s als bedrijfswagens op de particuliere en zakelijke markt aan. Andere activiteiten zijn: leasing en financiering, schadeherstel, onderdelen, logistiek en vastgoed. Een aparte divisie is Welzorg die hulpmiddelen en mobiliteit op maat biedt voor ouderen en mensen met een lichamelijke beperking. Auto.nl, Driven, Fietsvoordeelshop, Mobility Invest Group en autodeelbedrijf WeGo zijn de jongste uitbreidingen en deelnemingen waarmee Louwman Group haar toonaangevende positie in mobiliteit andermaal versterkt.

Louwman Group werkt vanuit een missie: de passie om mensen te bewegen. Klanten, medewerkers en de samenleving staat voorop in alles wat we doen. We willen hen de best passende mobiliteit bieden. Hierbij hanteren we de volgende vier kernwaarden: Gedreven door de klant, blijven verbeteren, verantwoordelijkheid voelen en samen zijn we Louwman.

Behalve in Nederland is de onderneming actief in België, Denemarken, Zweden en Tsjechië. De import- en dealerbedrijven van de merken Toyota, Lexus en Suzuki vormen de basis. Daarbij voert Louwman Group de merken Mercedes-Benz, Peugeot, Ford, Mazda, Mitsubishi, Morgan, Smart, Fuso, TVR, McLaren, Maserati en Daihatsu.

Er werken ongeveer 2.950 mensen bij Louwman Group. De omzet bedraagt circa € 1,9 miljard (2018).