De aandeelhouders van het kinderkledingmerk Tumble ’N Dry hebben hun aandelenbelang verkocht aan Wijkermeer Investments.

Tumble ‘N Dry, onderdeel van Brand Retail Group, gaat vanaf nu zelfstandig verder en Wijkermeer Investments zal de onderneming ondersteunen in deze nieuwe positie. Ondanks de moeilijke marktomstandigheden heeft Tumble ‘N Dry de afgelopen vier jaar haar omzet weten te verdubbelen, en is de collectie verbreed. Met name online en internationaal ziet Wijkermeer interessante kansen om het merk verder te laten groeien.

Lindenaar & Co heeft Standard Investment, de grootaandeelhouder van Tumble ’N Dry, geadviseerd tijdens het overnametraject. De werkzaamheden bestonden onder andere uit het opstellen van een informatie memorandum inclusief financieel-strategisch meerjarenplan, het structureren van de transactie, uitonderhandelen van de intentieovereenkomst, begeleiding bij het due diligence onderzoek en de finale onderhandelingen met betrekking tot de koop-verkoopovereenkomst.

Profiel Tumble 'N Dry
Profiel Tumble 'N Dry

Tumble 'N Dry is van origine een Nederlands kinderkleding merk, gestart in 2007 met de ambitie om stoere, frisse, comfortabele en betaalbare kinderkleding te ontwerpen voor actieve en stoere kids in de leeftijd van 0-15 jaar. Tumble ’N Dry wordt verkocht in 8 eigen brand stores en 2 outlet stores in Nederland, via de snelgroeiende eigen webshop en is tevens verkrijgbaar via een groot netwerk van meer dan 1000 dealers in binnen- en buitenland.

Profiel Standard Investment
Profiel Standard Investment

Standard Investment is een Nederlands hands-on private equity fonds dat investeert in bedrijven in het middenbedrijf met groei- en verbeterpotentieel.

Profiel Wijkermeer Investments
Profiel Wijkermeer Investments

Wijkermeer Investments vindt zijn oorsprong in Delta Onroerend Goed en investeert in middelgrote bedrijven met een onderscheidende propositie, duidelijke groeipotentie en een betrokken management team.